Mig og Kirsten Hüttemeier

Foredrag

Mig og Kirsten Hüttemeier

Varighed: 1 time og 30 minutter 

Når navnet Kirsten Hüttemeier nævnes, kommer de fleste uvilkårligt til at tænke på skåneærmer, opskrifter med masser smør og fløde samt ikke mindst TV-serien ”Hüttemeiers Madmagasin”, som i midten af 1990’erne gjorde den kendte madskribent og TV-kok til ren kult.

Manden bag de populære TV-programmer Henrik Bugge Mortensen, tager os med en tur bag kameraet, når han fortæller om samarbejdet med Kirsten Hüttemeier. Et samarbejde, der udviklede sig til et venskab og fire kogebøger bl.a. Kirsten Hüttemeiers biografi ”Mit liv med mad og mennesker”.

Det hele begyndte ved lidt af en tilfældighed i 1993, hvor Kirsten Hüttemeier medvirkede som gæst i TV2/Nords julekalender, som det år blev optaget på Børglum Kloster. Året efter, da Kirsten Hüttemeier fyldte 80 år, producerede Henrik Bugge Mortensen en portrætudsendelse og her opstod idéen til at lave et egentligt TV-køkken. Det blev til 24 programmer som uge efter uge opnåede seertal på mere end halvanden million seere, hvilket endnu ikke er overgået af noget andet madprogram på dansk TV.

Foredraget indeholder også fortællingen om Kirsten Hüttemeiers fantastiske liv – her ikke mindst med fokus på den viljefaste kvinde, der i forretningslivet måtte kæmpe side og side med mændene. Ikke mindst under besættelsen, hvor mange fødevarer var rationeret, kom Kirsten Hüttemeier til at spille en afgørende rolle, når hun i radioen, aviser og ugeblade kom med gode råd til den danske husmor. Hun anbefalede kødløse dage og introducerede bl.a. selleri- og rødbedebøffer. Et liv fyldt med humor og fart.  

Kontakt: Henrik Bugge Mortensen, mail@forlagetrebild.dk, tlf. 2011 6158